A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1 Чернівецької селищної ради"
Могилів-Подільський район, Вінницька область

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПОДОЛАТИ ДЕПРЕСІЮ

Дата: 31.01.2023 20:40
Кількість переглядів: 32

 

Кожна дитина час від часу може почуватися засмученою або пригніченою 😔 Це природньо. Але якщо такі емоції проявляються тривалий час, то це вже викликає занепокоєння.

 Читайте поради, щоб підтримати дитину, якщо на вашу думку, вона може переживати депресію.

Та пам’ятайте, що тільки лікар або спеціаліст/ка із психічного здоров’я може діагностувати депресію. Тому не зволікайте із тим, щоб запитати поради у свого лікаря, якщо ви хвилюєтеся за дитину 🙏

1. Дізнайтеся, що відбувається. 

Запитайте в дитини, як вона почувається і вислухайте її без засудження та порад. Запитайте в людей, яким ви довіряєте та які знають вашу дитину, чи помітили вони, що її щось турбує, або зміни в її реакціях. 

2. Особливу увагу зверніть на самопочуття дитини під час важливих життєвих змін, таких як початок навчання у школі або період статевого дозрівання. 

3. Намагайтеся створити атмосферу тепла, спокою та підтримки, розмовляйте з дитиною або знайдіть спільні заняття, які відповідають її віку та подобаються їй.

4. Цікавтеся її життям, спитайте як пройшов день у школіабо що її найбільше подобається в друзях.

5. Заохочуйте дитину роити те, що їй подобається, дотримуватися звичного режиму харчування та сну, та залишатися активною.

6. Фізична активність та музика - ефективний спосіб покращити настрій.

7. Дозвольте їй поговорти з вами. Уважно слухайте, що вона говорить про свої почуття. Ніколи не змішуйте дитину ділитися думками.

8. Натомість ви можете заохочувати такі форми творчого самовираження, як малювання, рукоділля або записування думок і досвіду.

9. Намагайтеся тримати дитину якомога далі від ситуацій, у яких вона може зазнати надмірного стресу, жорстокого поводження чи насильства.

10. І не забувайте моделювати здорову поведінку та рекцію на стреси у вашому власному життя, у тому числі встановлення меж і підтримку здорових звичок догляду за собою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень